Pécs, a kultúra városa

MÁR A RAJTNÁL BUKOTT AZ EDZŐ A KÉZISEKNÉL

Két győzelemmel és két vereséggel rajtolt a PVSE férfikézilabda-csapata az NB I. B-ben, így aligha önmagában az eredménytelenség okán, mégis menesztették a csapat edzőjét, Németh Attilát.
Már a rajtnál bukott az edző a kéziseknél
Az átmenet idején két meccsen az ügyvezető ült a kispadon, az új mester, Kovács Gábor pedig lapzártánk után mutatkozott be. Az elvárás pedig nem csökkent, a cél továbbra is a bajnokság első felében maradás a szezon végén.

Németh Attila távozásáról Nagy Zsolt ügyvezető diplomatikusan csak annyit mondott, hogy „közös megegyezéssel bontottak szerződést”. Ám felröppentek olyan öltözői pletykák is, amelyek szerint a játékosok és az edző viszonya korántsem volt felhőtlen, ezért kényszerültek a váltásra – ami azért tűnik hihetőnek, mert Németh Attilát egyszer már korábban is éppen „erős habitusa” miatt állították föl a kispadról.

Az új edző, Kovács Gábor sem ismeretlen a pécsi kézilabdát ismerők számára, hiszen korábban rengeteg mérkőzésen lépett pályára pécsi színekben.

- Nem könnyű feladat egy csapatot szezon közben átvenni, ugyanakkor nagy kihívás és megtiszteltetés is egyben, hogy engem kértek fel a posztra. Elég sok lehetőséget utasítottam vissza az elmúlt években, külön öröm számomra, hogy abban a városban irányíthatom először a felnőttcsapatot, ahol születtem, játszottam és eddig edzősködtem. A megbízásom december 31-ig szól, utána leülünk a vezetőséggel és közösen értékeljük az eltelt három hónapot. Ugyan a célok változatlanok, a tabella elejét kell megcéloznunk, de az egyik legfontosabb feladat, hogy mérkőzésről mérkőzésre fejlődjenek a játékosok és a csapategység. Már el is kezdtük a közös munkát, a játékoskeret adott, ki kell hoznunk egymásból a maximumot – mondta Kovács Gábor a kinevezését követően. Hangsúlyozva, hogy sokat köszönhet a családja, a PSN Zrt. és a pécsi Radnóti Mikós Szakközépiskola vezetői mellett kollégájának és barátjának, Halmai Csabának, akire kinevezésével nagyobb feladat hárul majd az utánpótlásgárdák irányításában.

A PVSE ügyvezetője, Nagy Zsolt örül annak, hogy házon belül és viszonylag gyorsan sikerült megoldaniuk az edzőkérdést.

- Szerencsére sikerült átcsoportosítanunk Kovács Gábor feladatait, így el tudta vállalni a felnőttcsapatot is az utánpótlásban végzett munkája mellett. A keret erősebb a tavalyinál, több volt válogatott játékos is segíti a gárdát a célok elérésében. Azt láttam a Németh Attila távozását követő első meccsen, hogy felszabadultabban játszottak a fiúk, mintha lekerült volna róluk egy teher. Az új edzőt pedig jól fogadták, sokukkal játszott már korábban együtt, így szerintem nem lesz gond a kézisek és a tréner viszonyával. Elég sűrű a mezőny, de szeretnénk a tabella elején végezni, ehhez adott az erős kezdősorunk, amelyet az utánpótlás korosztály kiemelkedőbb játékosaival is ki tudunk egészíteni – fogalmazott Nagy Zsolt.


« vissza

VÁSÁROLJON ÁLLAMPAPÍRT

Vásároljon állampapírt Mobilkincstáron, Webkincstáron otthonról

Tovább >

BABAKÖTVÉNYES SZÁMLANYITÁS

Babakötvényes számlanyitás Ügyfélkapun keresztül otthonról

Tovább >

HELYI ADÓK BEFIZETÉSE

Az új koronavírus emelkedő esetszámait, valamint a pécsiek egészségét és biztonságát szem előtt tartva a pécsi önkormányzat Adóhatósági Főosztálya arra kéri a tisztelt pécsieket, hogy amennyiben lehetőségük van rá, esedékes adóbefizetéseiket elektronikus úton teljesítsék.

Tovább >